Djurgården och Linköping ska studsa tillbaka

5 objekt

3 - 2

1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0
Stångebro Ishall, Linköping

Linköping HC

3 - 2

1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0
Stångebro Ishall, Linköping

Djurgårdens IF

Första perioden

1-0Altmann (Jensen)
05:23

Andra perioden

2-0Mattivi (Ramboldt / Altmann)
12:52
17:30
2-1Dalen (Hickel)

Tredje perioden

18:35
2-2Dalen (Engstrom) PP1

Straffläggning

3-2Stalder PS

SM-guldtippade Linköping förlorade premiären av SDHL mot Luleå med 2-3. I dag tar man emot svenska mästaren Djurgården, som förlorade sin premiär mot just Luleå med 3-4. Det gäller att ta initiativet i jakten på bortflyende Luleå i toppen av den tidiga tabellen.

– Jag ser det som positivt att vi fick den här typen av match. Det var ruggigt högt tempo och en väldigt tajt match och det är så vi vill spela. Du kan inte spela på en lägre nivå än det här om du vill vinna SM-guld, säger coachen Madeleine Östling till egna sajten.   

Lagen stötte på varandra i slutspelet i våras.

Linköping jagar revansch från i våras

– Det är ett bra lag och är garanterat revanschsugna från semifinalen förra året. Vi ska göra allt vi kan för att ta tre poäng i Linköping, säger Djurgårdens Hanna Olsson. 

Luleå har rivstartat serien med tre segrar på lika många dagar och möter i dag Göteborg i sin fjärde raka match på sin ”roadtrip”, ett program som får NHL:s grundserie att framstå som ett scoutläger.

Matchen ingår i Sportstudion, 13.15-17.55, som har ett brett utbud.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.