Foto: Bildbyrån

Harju matchhjälte när Luleå besegrade Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Med 15 sekunder kvar av förlängningen höll sig Luleås Johan Harju framme och sköt extrapoängen till Luleå som besegrade Linköping med 3-2.

– Jag fick en perfekt pass och det var bara att tacka och ta emot, säger Harju till C More.

I Saab Arena behövde Luleås Einar Emanuelsson, 20, knappt fem minuter för att få hål på säsongsdebuterande Jacob Johansson i Linköpings mål.

Hete Emanuelsson, som stått för fyra poäng på de fyra inledande matcherna, plockade kvickt upp pucken före Linköpingsförsvaret innan han rundade kassen och prickade den minimala luckan Gustavsson lämnade ovanför sin vänstra axel.

Het Emanuelsson

– Jag kände att jag fick mycket tid. Det var mycket folk framför mål så jag sköt bara mål mål och det var skönt att den gick in, säger Emanuelsson till C More.

Linköping har i säsongsinledningen varit effektivt i poweplay. Den trenden höll LHC vid liv och

i spel fem mot fyra stötte Derek Roy via Luleåmålvakten Joel Lassinantti in sitt debutmål i LHC-tröjan.

I den andra perioden var det dages för ännu ett debutmål. Efter en precis passning av Mathis Olimb kunde Daniel Olsson-Trkulja, som inför säsongen anslöt från AIK, styra in sitt första SHL-mål för karriären och Linköping hade 2-1.

– Oerhört skönt att göra mål, speciellt eftersom det är första för mig i Linköping. Det var på tiden efter att jag haft ganska många lägen de två sista matcherna, säger Olsson-Trkulja till C More.

Kom tillbaka

Inledningen av den tredje perioden var gästernas. Efter att Johansson släppt en retur rätt ut tackade Luleås lagkapten Niklas Olausson genom att trycka in 2-2.

Det blev inga fler mål under ordinarie matchtid och med femton sekunder kvar av förlängningen satte Johan Harju avgörande 3-2 och sköt bonuspoängen till Luleå. Ett Luleå som fortfarande väntar på säsongens första trepoängare.

– Jag fick en perfekt pass och det var bara att tacka och ta emot. Det är starkt av oss att komma tillbaka och vinna, trepoängarna får komma senare, säger Johan Harju till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.