Linköping firar Foto: Bildbyrån

Linköping tog sin första hemmaseger

Efter en händelserik match med otäcka tacklingar och omtvistade mål tog Linköping sin första seger på hemmais – seger med 4-1 mot Malmö.

Första målet kom i 14:e minuten när Jimmy Andersson gjorde sitt första mål i Linköpingströjan, framspelad av Chad Billins.

Linköping satte stor press på Malmö och det varade långt in i andra perioden. Men Oscar Alsenfelt var stabil i hemmamålet och Malmö vaknade till.

Med två minuter kvar av perioden, och med Malmö i numerärt överläge, kom så den omtvistade kvitteringen. Efter stök framför Linköpings mål, där Nichlas Hardt var nära att göra 1-1, låg pucken plötsligt fri på mållinjen. Fredrik Storm kunde till sist trycka in den. Domarna valde att titta på videon och mål var det – Storms femte så här långt.

Otäcka scener i andra

En halv minut in i tredje perioden tog Derek Roy vara på Andrew Gordons retur. Med minsta möjliga vinkel satte han 2-1.

Halvvägs in i andra perioden fick Linköpings Emil Sylvegård rullas ut på bår efter en otäck tackling. Malmös Nicklas Arell kom glidandes på isen och fällde Sylvegård som slungades in i sargen. Arell straffades med två minuters utvisning. Sylvegård kom dock tillbaka efter att han plåstrats om.

I tredje perioden fick backen Niclas Lundgren sätta 3-1 till hemmalaget. Och när Gordon sedan satte 4-1 i tom kasse var hemmasegern ett faktum. Linköpings första hemmaseger så här långt i säsonngen.