Linköping reste sig trots dubbla smällar

Uppdaterad
Publicerad

Två bortdömda mål, två bjudningar och ett tvåmålsunderläge.

Trots det reste sig ett sargat Linköping och besegrade Malmö.

Efter fyra raka hemmaförluster satte Filip Karlsson matchavgörandet med 31 sekunder kvar.

Linköping har varit inne i en tuff period och serieledningen för ett par veckor sedan har bytts till en mittenplacering efter bland annat fyra raka hemmaförluster.

I dag var LHC än en gång på väg mot förlust efter en mycket tuff mental förstaperiod.

Laget fick två mål bortdömda efter videogranskning sedan det framkommit att målvakten Oscar Alsenfelt blivit störd av hemmaspelare.

Avgjorde sent

Addera därefter att gästerna gick upp i en 2-0-ledning inom loppet av 25 sekunder på bjudningar från Linköping. Jens Olsson och Henrik Hetta tackade för kaffet.

Men LHC kom igen och vände till 3-2 innan Malmö ändå kvitterade med drygt fem minuter kvar av den tredje perioden.

Då klev Filip Karlsson fram och gjorde sitt andra SHL-mål när 31 sekunder återstod och gav därmed tre poäng till hemmalaget. 

– Ett riktigt skitmål, men en riktigt skön seger. Vi fick två mål bortdömda, men tyckte ändå vi spelade rätt bra, så vi fortsatte med vår gameplan. Riktig krigarseger, säger matchhjälten Filip Karlsson till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.