Ny seger för Linköping – men pressades av Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Det såg ut att bli en enkel match för serieledande Linköping när formsvaga Skellefteå kom på besök.

Men det blev rena motsatsen – ett förlängningsmål krävdes för att bärga Linköpings sjunde raka hemmaseger.

– Jag hade blivit knäckt idag om jag inte hade hängt den där, säger matchvinnaren Adam Brodecki till C More.

Det var ingen tvekan om vilket lag som var förhandsfavoriter inför lördagens eftermiddagsmatch i SHL.

Skellefteå, med tre raka förluster och hela 5–0 i senaste mötet mot Djurgården, ställdes på bortais mot serieledande Linköping med två förluster på hela säsongen – och klara serieledare.

Pressade Linköping

Men bortalaget visade revanschsug. Den första perioden var jämn och den andra hann vara i 16 sekunder innan Skellefteås Jonathan Pudas kunde göra matchens första mål.

Linköping kunde kvittera i slutet av samma period, men sattes på prov även i den sista perioden. Det blev en tuffare match än väntat för serieledarna, som dock kunde hålla undan även i den tredje perioden.

Avgjorde i förlängning: ”Vi tar över”

Det dröjde till tre minuter in i förlängningen innan Linköping kunde ta sin sjunde raka hemmaseger för säsongen när Daniel Olsson-Trkulja hittade fram till Adam Brodecki som dunkade in matchavgörande 2–1 bakom Gustaf Lindvall, som inte hann med i sidledsförflyttningen.

– Jag hade blivit knäckt idag om jag inte hade hängt den där, jag hade väldigt många bra lägen men ack den som ger sig, säger matchhjälten Brodecki till C More efter slutsignalen.

För Skellefteås del betyder resultatet lagets fjärde raka förlust och laget halkar nu ner till en sjätteplats i grundserien.

SHL

Linköping HC logo

Linköping HC

2 - 1

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

0-0, 1-1, 0-0, 1-0
Saab Arena, Linköping
Publik: 6044

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.