Kennedy Marchment jublar efter ett mål i semifinalspelet. Foto: Bildbyrån

Avslöjar: Linköpings måldrottning i samtal med HV71

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings poäng- och skyttedrottning Kennedy Marchment är på väg att lämna guldaspiranten. Mitt under brinnande finalspel har hon träffat ligarivalen HV71. Det kan SVT Sport avslöja.

– Vi har träffat henne över ett möte, bekräftar HV71:s huvudtränare Lucas Frey till SVT Sport.

Kanadensiskan Kennedy Marchment anslöt till Linköping och SDHL på ett ettårskontrakt från Saint Lawrence University och fick direkt en drömstart i ligan. I grundserien noterades hon för 52 poäng, 25+27, och har hittills gjort ett mål på tre matcher i finalserien.

22–åringen är därmed guldjagande Linköpings viktigaste offensiva spelare och nu har hon enligt uppgifter till SVT Sport varit i kontakt med HV71 till nästa säsong.

– Hon är väldigt offensiv, en bra spelmakare och vet hur man hittar nätet. Jag har bara hört bra saker om henne som spelare, säger HV71:s huvudtränare Lucas Frey till SVT Sport.

”Hoppas verkligen att få hit henne”

– Vi har bara pratat, det betyder ingenting utan det är fortfarande långt bort, men jag hoppas verkligen att vi ska få hit henne.

Skakande uppgifter då LHC just nu jagar och även leder finalserien mot Luleå med 2–1 i matcher. En finalserie som rullar vidare på onsdag med start 18.00 i SVT2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.