Foto: Bildbyrån

Linus Videll har begärt att bli utköpt från Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Linus Videll har begärt att bli utköpt från sitt kontrakt med Djurgården, skriver SHL-klubben på sin hemsida.

Därmed kommer han inte att vara uttagen för match eller träning med laget.

Det var för drygt två veckor sedan som Linus Videll, 36, anmälde sin egen klubb Djurgården för kränkande särbehandling. Videll har inte spelat en match sedan 19 oktober.

Djurgården skriver att Videll ska ha begärt att bli utköpt i helgen och nu kommer han att tillhöra klubbens J20-verksamhet, skriver Djurgården. Något Videll nekar till. Hans avtal löper ut efter säsongen 2022/2023.

”Vi behöver satsa och fokusera på de spelare som verkligen vill vara här och som är beredda att lägga ned det hårda jobb som kommer att krävas. Lagkamraterna, våra supportrar och alla partners förväntar sig det och vår framtid förtjänar det”, skriver Djurgården.

”Djurgården Hockey beklagar Linus önskemål om att lämna föreningen. Vår ambition har varit att få Linus rehabiliterad och tillbaka i spel”, fortsätter pressmeddelandet.

Efter att Videll anmälde Djurgården för kränkande särbehandling startade Djurgården en oberoende utredning. Rapporten slog fast att klubben som arbetsgivare inte kan klandras utifrån ett arbetsrättsligt perspektiv, men i ett uttalande beklagade Djurgården att den uppkomna situationen har påverkat spelarens välmående.

Videll själv berättade dock för SVT att Djurgården valt att inte fokusera på det väsentliga i utredningen.

– Det väsentliga som framgick i utredningen är att jag blev kränkt och utsatt för psykisk ohälsa och det vill inte Djurgården fokusera på, skrev han i ett sms.

Videll har inte spelat några matcher samtidigt som utredningen pågick. Detta på grund av det funnits en hotbild mot spelaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.