Vegas-spelarna firade Oscar Lindbergs första mål för säsongen Foto: TT.

Oscar Lindberg gjorde säsongens första mål när Vegas föll

Uppdaterad
Publicerad

Los Angeles besegrade formstarka Vegas med 5-1. Oscar Lindberg gjorde sitt första mål för säsongen när han gav sitt Vegas ledningen. Men det hjälpte föga när bottenlaget tog säsongens elfte seger.

– Los Angeles har haft svårt med målproduktionen och spelet i numerärt underläge, men i den här matchen gjorde de just de sakerna rätt, säger experten Jonas Andersson i SVT:s sändning.

Jumbolaget Los Angeles tog en viktig seger när formstarka Vegas besegrades med 5-1. Västkustlaget spelade överraskande bra för att vara ett lag som enbart mäktat med att vinna tio av 29 spelade matcher denna säsong.

Men det var svenska glädjescener när Oscar Lindberg i början av matchen gav Vegas ledningen genom att göra sitt första mål för säsongen. 27-åringen smög in i boxen och slog in en lös puck med ett fint handledsskott. Det blev ett mål som ställde Jonathan Quick i LA-målet men den kvicke målvakten gottgjorde genom att hålla tätt resten av kvällen. Han räddade 29 av 30 skott.

Den långa vandringen

Västkustlaget har en lång väg att vandra men kanske blir den här segern en del av processen där laget till slut når slutspeltsplats. Lagets visade prov på bra och strukturerat spel i försvaret, hundraprocentigt i spel i numerärt underläge.

Och framåt var det en spelglädje och konstruktiv ishockey från Kings sida – något som laget inte har skämt bort publiken med under den pågående säsongen. Adrian Kempe knep ett poäng när han assisterade till Kings delikata 2-1-mål som kom genom Matt Luff. Pucken levererades till målskytten genom fint klappklapp-spel.

Även Derek Forbort gjorde sitt första mål för säsongen när han utökade Los Angeles ledning till 4-1.

För Vegas, åtta i den västra konferensen, var det tredje förlusten på tio matcher.

NHL

Los Angeles Kings logo

Los Angeles Kings

5 - 1

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

1-1, 2-0, 2-0
STAPLES Center, Los Angeles
Publik: 17631

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.