Brynäs vann stort i Luleå

Brynäs verkar hittat tillbaka till gammalt gott slag efter sin svajiga start på säsongen.

Borta mot Luleå kom Gävleklubbens femte raka seger i SHL, dessutom en stor sådan med hela 6–1. Och man satte tonen direkt.

JVM-aktuelle Jesper Boqvist placerade in 1–0 med 2.18 på klockan och Juuso Ikonen ökade på fyra minuter senare. Detta på lagets första två skott i matchen.

Luleås time out direkt efter var oundviklig och gav effekt i form av en reducering genom Emil Larsson några minuter därpå.

Drew Miller skulle dock ta tillbaka tvåmålsledningen för Brynäs, när han gjorde sitt första mål för säsongen i efterdyningarna av en längre periods fem mot tre-spel, som hade sin grund i en underlig bytessituation där Luleå straffades med en dubbelutvisning.

I en desto mer utvisnings- och målfattig andraperiod utökade Elias Fälth Brynäsledningen ytterligare.

I period tre gjorde Ryan Gunderson 5–1 och Linus Ölund 6–1. Trots två numerära överlägen kunde inte Luleå replikera och därmed blev Ölunds mål matchens sista.

– När ställningen är 6–1 är det svårt att känna något annat än uppgivenhet, sade Luleåtränaren Thomas Berglund till C More efter storförlusten.