Luleå nollade AIK

I går vann Luleå Hockey/MSSK med 6–1 över SDE. I dag följde mästarna upp det med att vinna med 4–0 mot AIK.

Redan efter 02.38 i den första perioden tog Luleå ledningen med 1–0 genom Petra Nieminen efter ett flygande anfall.  Knappt fyra minuter senare utökade Linn Peterson på till 2–0 efter pass från Josefine Persson. I mitten av den andra perioden drygade Luleås stjärnback Jenni Hiirikoski ut ledningen till 3–0 då hon smög upp från sin backplats.

Fjärde raka segern

Luleå var inte klar där. Efter drygt fem minuter in i den tredje perioden fick Linn Peterson pucken mitt i den offensiva zonen. Med ett snabbt handledsskott överlistade hon AIK-målvakten Meeri Räisänen och satte 4–0 med sitt andra mål i matchen.

Målet blev också matchens sista.

Segern var Luleå/MSSK:s fjärde raka och laget – som i fjol vann SM-guld – ligger på fjärde plats i SDHL.

Under segersviten har Luleå bara släppt in ett enda mål.

Nästa match blir däremot betydligt tuffare när laget möter serieledaren HV71 på bortaplan den 20 december.

AIK möter SDE i ett Stockholmsderby den 18 december.