Luleåspelarna firar Einar Emanuelssons 3-0-mål. Foto: Bildbyrån

Luleå kvar i toppen efter enkel seger

SHL:s ledarlag Luleå mot Malmö, placerad näst sist i tabellen. Det kan väl bara gå på ett sätt?

Ja, den här dagen var det så. Gästerna Luleå vann enkelt med 4-2 (3-0, 0-0, 1-2).

Nu är inte Malmö i en kris direkt då tabellen haltar och de flesta lag har spelat två matcher fler. Men att Luleå är ett topplag råder inget tvivel om.

Laget körde igång direkt och tog ledningen med 3-0 i den första perioden och hade 15-3 i skott i den ganska snälla matchen.

Kontrollerat Luleå

I den andra perioden jämnade spelet ut sig något, men  Luleå kontrollerade händelserna och det blev en mellanperiod i dubbel bemärkelse.

Malmös Ponthus Westerholm gjorde matchen lite spännande då han reducerade med ett direktskott från vänstra tekningscirkeln fyra minuter in i den tredje perioden.

Målet fungerade som en väckarklocka för Luleå som satte igång en press som resulterade i 4-1 bara tre minuter senare. En ny reduceringspuck med 5.30 kvar hettade upp avslutningen en aning.

KLIPP: Luleå tog hem toppmötet på straffar (15 oktober 2020)