Andra raka förlusten för skadedrabbat Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Ett försvagat Luleå fick det tufft i finalreprisen mot Linköping. Mästarlaget åkte på sin andra raka förlust på hemmaplan när slutsiffrorna skrevs till 3–4 efter förlängning.

Luleå har, trots sitt trogna hemmastöd, haft det tufft på hemmaplan. Så även på skadefronten där mästarlaget saknar några av sina nyckelspelare: Emma Nordin, Michelle Karvinen, Johanna Fällman och Noora Tulus.

Och att de etablerade spelarna saknades var till en början påtagligt i lördagens finalrepris mot Linköping. Efter drygt halva första perioden spelad hade gästerna tagit en stabil ledning med 2–0 efter mål av Linnéa Johansson och Tori Hickel.

– Det var otroligt skönt att få in den, det var länge sedan nu, sade Johansson till SVT Sport i periodpausen och fortsatte:

– Vi kom ut väldigt bra i den första perioden, jag kände det redan innan matchen att alla var taggade i omklädningsrummet.

”Det här betyder mycket för oss”

Inte förrän åtta minuter in i den tredje perioden vaknade Luleå – eller finländskan Petra Nieminen som i stjärnornas frånvaro klev fram och visade vägen med två reduceringsmål på knappt två minuter.

20-åringen fullbordade sedan ett hattrick när hon satte 3–3 och tog matchen till en förlängning.

Väl där vann Linköping tillslut med 4–3 efter mål av Madelen Haug-Hansen.

– Vi höll oss till vår gameplan som vi har satt upp. Vi åkte mycket skridskor och jag tycker att alla som var här i dag spelade riktigt bra ishockey, vi spelade för varandra. Det var jätteroligt att se, säger Linköpings tränare Madeleine Östling till SVT Sport.

Negativa hemmatrenden fortsätter

Hur betydelsefullt är det för er att vinna mot en rival som Luleå?

– Det är viktigt för oss att vinna hockeymatcher. Det är inte bara Luleå som är bra i den här ligan, vi behöver vinna hockeymatcher, ta poäng och få utdelning för den prestationen vi gör. Jag tycker vi har gjort bra prestationer tidigare men inte fått med oss någon poäng så det här betyder mycket för oss.

Den negativa hemmatrenden fortsätter därmed för Luleå som nu förlorat tre av fem matcher på hemmaplan.

SDHL

Luleå HF logo

Luleå HF

3 - 4

Linköping HC logo

Linköping HC

0-2, 0-1, 3-0, 0-1
LF Arena, Piteå
Publik: 179

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.