Wakefield straffade Luleå

Linköping bröt Luleås segersvit i toppmötet i går.

I dag möttes lagen igen – då klev målsprutan Jennifer Wakefield fram som hjälte.

Serieledande LHC vann med 2–1 efter straffläggning.

Matchen var mållös en bit in i den tredje perioden innan norskan Henriette Sletbak sköt 1–0 i powerplay. Linköping kvitterade fyra och en halv minut senare genom österrikiskan Denise Altmann, även det i numerärt överläge.

Matchen avgjordes på straffar där Jennifer Wakefield, som har gjort elva på fem matcher, blev ensam målskytt.

Även i går fick Luleå se sig besegrade av Linköping. Nu skiljer åtta poäng mellan lagen och Djurgården är ny tvåa i tabellen.

–  I går jobbade vi inte riktigt som en enhet, vi var väldigt utspridda. I dag var det helt tvärtom och vi skapade mängder med chanser. Med normal utdelning hade vi tagit tre poäng, säger Luleås tränare Fredrik Glader till klubbens hemsida.