Rögle bröt negativa trenden – vann toppmötet

Rögle tog första segern på fyra matcher.

Straffar avgjorde toppmötet mot Luleå.

Det var Rögles fjärde seger mot Luleå den här säsongen.

Luleå mot Rögle slutade på samma sätt som de övriga matcherna lagen mellan slutat den här säsongen. Seger för Rögle. Men den satt hårt inne.

– Tredje oavgjorde matchen mot Rögle där de igen får med sig extrapoängen, så det är surt, säger Luleås tränare Thomas Berglund till C More.

”Skönt att bryta trenden”

Luleå kvitterade till 2-2 i mitten av den tredje perioden och matchen gick till straffar. Adam Tambellini inledde med att göra mål för Rögle. Sedan missade Einar Emanuelsson och Linus Klasen och Simon Ryfors kunde avgöra för gästerna.

– Vi är bra i de två första perioderna, sedan blir vi ängsliga i tredje. Det var skönt att bryta trenden där vi förlorat några straffläggningar, säger Christoffer Rifalk till C More.

Rögle hade tre förluster i ryggen, där de bland annat förlorade Skåne-derbyt på straffar.

Och det var gästerna som fick den bästa starten och tog ledningen i mitten av den första period genom Olli Palola. I den andra stod Emanuelsson för en snygg soloprestation som ledde fram till kvitteringen av Juhani Tyrväinen. Men minuten senare fick Rögle en spelvändning där Tambellini återigen gav skåningarna ledningen.