Michelle Karvinen och Emma Nordin i seriesegrande Luleå. Foto: TT Nyhetsbyrån

Luleå seriesegrare för tredje året i rad

I och med Luleås bortaseger mot SDE med 10-3 och tabelltvåan Linköpings förlust mot HV71 är det klart att Luleå för tredje året i rad står som seriesegrare i SDHL.

Inför lördagens SDHL-omgångar hade Linköping, med fem poäng upp mot Luleå, chansen att knipa seriesegern. Derbymötet mellan HV71-Linköping slutade däremot med hemmaseger för Jönköpingslaget på 2-0 och Luleå blev därför etta i tabellen – för tredje året i rad.

Luleå dominerade sin bortamatch mot SDE och vann ohotat med 10-3 efter att nyförvärvet Jennifer Wakefield imponerat med hela fem mål i matchen.

SDE fick däremot en drömstart efter att Phoebe Staenz öppnat upp målskyttet och gjorde 1-0 efter endast 25 sekunder. Men glädjen blev kortvarig och efter den första perioden hade Luleå en ledning med 4-1. Norrbottningarna fortsatte att trumma på i den andra perioden och inför de sista tjugo minuterna hade bortalaget dubblerat sin ledning till 8-1.

SDE var chanslösa mot serieettan Luleå som spelar sin sista grundseriematch på söndag mot tabellsjuan AIK.