Petterssons dubbel sänkte Luleå i rysarmöte

Emil Djuse gjorde 5-3 mot Luleå i öppen kasse. Då kunde de tillresta fansen andas. Kassaskåpsäkra 4-1 hade blivit 4-3 och Luleå andades kvittering. Djuse sköt därmed Skellefteå till serieledning.

Med bara sju minuter kvar av mötet mellan Skellefteå och Luleå ledde bortalaget från Västerbotten med 4-1, efter att Oscar Möller satt dit det senaste målet.

–Tycker vi är hyfsat effektiva på de chanser vi får, de är många kamper framför mål som vi lyckas vinna, säger Möller till SVT Sport.

Men derbyt blev en rysare. Unge Carl Mattsson skickade in reduceringen 2-4 och det darrade i bortalaget.

Tre minuter senare. Petter Emanuelsson – 4-3. Det kokade i Coop Norrbotten Arena.

– Vi höll i pucken lite bättre i tredje och släppte den lite bättre till varandra, sa en besviken Daniel Sondell till SVT Sport efter matchen.

Trycket var bastant men Emil Djuse gjorde 5-3 i öppen kasse och tystade hemmapubliken.

Som en protest mot SHL var de båda klackarna för hemmalaget Luleå och bortalaget Skellefteå tysta i de första fem minuterna. De hade inte heller något att jubla över. Något som Möller inte ville kommentera:

– Jag har ingenting att kommentera i den saken, man vill ju att det ska sjunga, säger han.

Det dröjde nämligen tio minuter innan Luleå gjorde ledningsmålet. Skellefteå kvitterade kort efter.