Luleå tog en blytung seger i första kvartsfinalen. Foto: Bildbyrån

Luleå tog blytung seger – kvitterade matchserien

Luleå har kvitterat matchserien.

Mot seriesegraren Växjö blev det 1–0-seger.

Stor matchhjälte blev Joonas Rask med matchens enda mål.

Fysiskt med få målchanser. Så kan man sammanfatta den första perioden mellan Luleå och Växjö.

Men i mittenakten bjöds på mer underhållning. Luleå spelade upp sig och skapade flera heta målchanser. Samtidigt hade Växjö svårt med intensiteten.

När det återstod mindre än två minuter skulle ledningsmålet komma för norrbottningarna. Joonas Rask fick pucken framför mål och dundrade dit 1–0.

– Vi har vänt underläge tidigare den här säsongen. Det är bara att köra vidare, men den här perioden var inte bra. Vi måste höja oss. Jag tycker att vi är lite för bekväma och vinner inte några närkamper, säger Växjös Ludvig Nilsson i C More.

Växjö forcerade sedan för ett kvitteringsmål, men Luleå stod emot och vann matchen med det uddamålet. Det innebär även att det är kvitterat i matchserien, 1–1. Nästa match mellan lagen spelas på måndag.