Luleå vände på slutet för första gången

Uppdaterad
Publicerad

En mäktig sistaperiod räddade tre nya poäng, och tolfte raka segern, åt serieledande Luleå i SHL.

Underläge med 1–3 vändes till seger med 4–3 mot slutspelsjagande Linköping.

Matchvinnare blev backen Daniel Sondell, när Luleå för första gången den här säsongen vände matchen i sista peiroden.

– Vi hade en tuff uppförsbacke, och det var fantastiskt gjort att komma tillbaka. Men vi har stark grupp som kämpar hårt, sa Sondell till C more.

Annars var det Linköping, som förlorat både matcher och tabellplaceringar omgång efter omgång, som gjorde tre fina mål i den första perioden. Två av dem från tidigare bänkade Olle Lycksell:

– En riktigt skön känsla. Plötsligt händer det, sa Lycksell om sina två mål, varav en snygg styrning.

Men två styrningar gjorde att Luleå kom tillbaka i matchen. Först var det Jack Connolly som styrde in 2–3 i den andra perioden, och i den sista perioden serverade Connolly Anton Farley till 3–3.

Vände i sista perioden

Avgörande 4–3 smällde Daniel Sondell in från blå linjen, ett mål som betydde Luleås tolfte raka seger och första gången man vände till seger i sista perioden.

– Vi har starkt moral. Nu blir det roligt med en ren seriefinal mot Färjestad i nästa omgång, sa Sondell.

I Linköping var humöret långt ifrån på topp:

– Vi startade matchen bra, och var hyggligt med i början av tredje perioden också. Men efter 3–3 blev vi tillbakadragna, inte så konstigt med tanke på hur resultaten varit för oss på sistone, sa en bedrövad Linköpingstränare, Tommy Jonsson.

Efter att HV71 krossat Frölunda med 6–1 på fredagen blev det gruvlig revansch för Frölunda på lördagen. Matchen slutade nu 6–1 till Frölunda inför 12 000 åskådare där Patrik Carlsson gjorde både 3–0 och 4–0 i den andra perioden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.