Luleå vann första semifinalen i CHL mot Frölunda

I CHL-semifinalen blev det en duell mellan de två topplagen i SHL. Och det blev Luleå som tog kommandot efter att ha vunnit med 3-2 i Göteborg.

– Skönt att vi kunde ta hem segern, säger Luleås Karl Fabricius till SVT Sport.

Frölunda inledde semifinalen i ett rasande tempo, och skapade flera målchanser som borde gett hemmalaget ledningen. Men istället var det Luleåfansen som skulle få jubla i första perioden.

Först stod Einar Emanuelsson för en imponerande prestation när han från en knästående position lyckades dribbla bort en försvarare och sedan satt 1-0. Och drygt tre minuter senare kom även 2-0 till Luleå när Daniel Sondell i spel fem mot tre skickade iväg pucken från blå.

– Första perioden är klart Frölundas spelmässigt, men hockey är inte alltid logiskt, säger Karl Fabricius till SVT Sport.

KLIPP: Konstnummer av Einar Emanuelsson när Luleå gör 1-0:

Den andra perioden skulle visa sig bli motsatsen till den första. Luleå utnyttjade att det var långt till bänken, och skapade enorm oreda i Frölundas zon. Men trots 18 skott på mål för gästerna blev det dubbla hemmamål, och matchen var helt jämn inför den avslutande perioden.

Men Luleå skulle få utdelning till slut. Med drygt sex minuter kvar blev det en rörig situation runt Frölundas mål, och efter att Johan Mattsson blivit liggandes lyckades Jack Connolly få in 3-2-målet, som också blev matchens sista. Om en vecka är det returmöte i Luleå, där Luleå nu har ett mål att gå på för att ta sig till final.

– Ett mål är ingenting och gå på i ishockey, vi måste nollställa oss och ta det som en ny match, säger Fabricius.

KLIPP: Kalabalik när Connolly gör 3-2 för Luleå:

Om Luleå skulle gå vidare från CHL-semifinalen spelas finalen i Luleå, det skriver Ulf Engman, vice general manager, på Twitter.