Luleå har hittat sin center. Foto: Bildbyrån

Luleå värvar center från KHL

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockey värvar kanadensaren Joey Hishon som har meriter från NHL där han gjort 13 matcher.

Joey Hishon kommer senast från det finska KHL-laget Jokerit. Förra säsongen gjorde centern nio poäng på 48 matcher.

–  I Joey Hishon får vi in spelskicklig och skridskostark center som vi känner kompletterar vårt lag på ett bra sätt kommande säsong. Dessutom är han högmotiverad att visa att hans spelsätt fungerar även på våra europeiska rinkar, säger Luleås sportchef Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Bestämde sig efter samtal med Luleåprofilen

25-åringen draftades i den första rundan som nummer 17 totalt av Colorado Avalanche 2010. Han har gjort tre poäng 13 matcher (1 mål, 2 assist)  i NHL och spelat 177 matcher i AHL och gjort 41 mål och 69 assist. Nu ser han framemot nästa äventyr i Luleå Hockey.

– Jag ser verkligen fram emot att få spela för Luleå Hockey, som jag bara hört gott om när jag bland annat pratat med Cam Abbott som ju spelat där tidigare. Det här känns som en bra möjlighet för mig att visa för mig själv och andra att jag kan spela bra även i Europa och jag ser redan fram emot nästa säsong, säger han till Luleås hemsida.

Kontraktet gäller över nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.