Phoebe Staenz ansluter till Luleå. Foto: Reuters

Luleå värvar landslagsforward

Uppdaterad
Publicerad

Regerande svenska mästarna Luleå Hockey/MSSK värvar schweiziska landslagsforwarden Phoebe Staenz för resten av säsongen.

Phoebe Staenz, 26, ansluter till Luleå efter landslagsuppehållet i februari.

– Det känns fantastiskt roligt att få den här möjligheten att avsluta säsongen tillsammans med Luleå Hockey/MSSK och att få spela hockey i Sverige igen, säger hon till klubbens hemsida.

”Känns jättebra”

Phoebe Staenz spelade säsongen 2017-2018 i SDE då hon gjorde 26 poäng (18+8) på 35 matcher. Med Schweiz har forwarden spelat flera OS- och VM-turneringar.

– Phoebe Staenz är en energispelare med målsinne och utifrån att hon vill spela rakt och med mycket fart känner vi att hon kommer att passa in bra i vårt lag inför avslutningen av säsongen. Vi har under en lång tid haft en diskussion med henne, så det känns jättebra att vi nu kunnat hitta en lösning, säger sportchefen och tränaren Mikael Forsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer