Jesper Wallstedt står i match sex – Joel Lassinantti saknas. Foto: Bildbyrån

Luleås besked: Ingen Lassinantti i match sex

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå får lov att vinna, annars är säsongen över.

Då behöver man inte överlista Luleås storspelande målvakt, Joel Lassinantti.

Klubben meddelar kort innan matchstart att Lassinantti inte kommer till spel.

Joel Lassinantti har storspelat i Luleås mål under slutspelet och kvartsfinalserien mot Skellefteå.

Klockan 20.00 under måndagskvällen möts lagen i match sex där Skellefteå måste vinna för att kriga fram en sjunde avgörande match, medan Luleå i sin tur är klara för semifinal vid en ny seger.

Wallstedt står

På laguppställningen som kom två timmar innan matchstart, fanns Lassinantti med på den bild som Luleå publicerade på sociala medier och han fanns även med under uppvärmningen. Men 80 minuter innan första nedsläpp, kommer beskedet från Luleå att den rutinerade målvakten inte kommer till spel.

”Förändring inför kvällens kvartsfinal. Jesper Wallstedt tar plats i kassen med Sebastian Andersson som backup”, skriver Luleå på sociala medier.

”Tränarna kan svara”

SVT Sport har varit i kontakt med Luleå Hockeys pressansvariga Robert Hedlund som är förtegen om målvaktsbytet.

”Wallstedt står i kväll. Tränarna kan svara på frågor om Lassinantti efter matchen”, skriver han i ett meddelande. Enligt uppgifter till C More ska det röra sig om migrän som håller målvakten borta från spel.

KLIPP: Utvisningarna bakom Skellefteås vändning (15/04-21)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.