Henrik Lundqvist och Sergej Bobrovskij. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lundqvist hyllar motståndarmålvakten: ”En av de bästa”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist storspelade i målet då hans New York Rangers åkte för att möta Columbus Blue Jackets på bortais. Men 40 räddningar räckte inte då Sergej Bobrovskij i motståndarkassen höll nollan och matchen slutade 2-0.

– Han är helt klart en av de bästa målvakterna. Därför måste man göra det svårt för honom, säger Lundqvist till nhl.com.

Sergej Bobrovskij vann Vezina Trophy, som går till ligans bästa målvakt, förra säsongen och under natten till lördag visade han varför.

Han räddade 36 skott och släppte inte in ett enda då Columbus tog sin tredje raka seger.

Får beröm av tränaren

Målen gjordes av Zach Werenski och Artemi Panarin, men det var målvakterna som var i fokus.

– Glöm hans fysik. Han har en mental tuffhet som jag har sett honom utveckla under de tre åren jag har varit här. Han fortsätter att växa som målvakt, säger Columbustränaren John Tortorella om Bobrovskij till ESPN.

”De var bättre”

Lundqvist erkände sig besegrad efter matchen.

– Vi var nära, men det räckte inte till. Det kändes som de helt enkelt var det bättre laget ikväll, säger han.

Bobrovskij är i en väldigt bra form då han har räddat 122 av de 126 skott han har fått på sig under de fyra senaste matcherna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.