Henrik Lundqvist. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lundqvist i superform – nollade Ottawa

Uppdaterad
Publicerad

I lördags briljerade Henrik Lundqvist i målet mot Columbus Blue Jackets, men den gången räckte det inte till seger. Inatt fick han revansch då han inte släppte en enda puck bakom sig då New York Rangers slog Erik Karlssons Ottawa med 3-0.

– Jag satte tonen i första med några viktiga räddningar. Det var avgörande ikväll, säger målvaktsveteranen till nhl.com.

Henrik Lundqvist behövde bara göra 20 räddningar då hans Rangers tog emot Ottawa Senators, men de han gjorde var av yppersta världsklass. Nollan var svenskens andra den här säsongen.

– När man får stödet som jag fick ikväll är det enkelt att vara målvakt. Motståndarna hade inte mycket att komma med, säger han till ESPN.

”Vi har spelat bättre”

Lundqvist tycker att Rangers börjar få fason på sitt spel.

– De senaste tre veckorna har vi spelat bättre, men det viktiga i den här ligan är fokus och beslutsamhet. Alla lag är skickliga och kan spela snabbt, säger han.

”Hade inget att komma med”

Den svenske Ottawakaptenen Erik Karlsson var besviken efter matchen.

– Vi kunde inte hitta rytmen och lyckades inte hålla pressen. Vi hade inget att komma med, säger han.

Rangers mål gjordes av Kevin Hayes och Michael Grabner innan Mika Zibanejad fastställde resultatet i tom kasse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.