Lundqvist läckte och byttes ut: ”Pinsamt”

Henrik Lundqvist hade en mardrömskväll borta mot Toronto i natt.

Den svenske målvakten släppte in fem mål i första perioden och byttes ut.

– Det var bara pinsamt, säger Lundqvist till NHL.com.

Lundqvist fick snabbt börja plocka puckar ur nät. Efter att hans lagkamrat J.T Miller kvitterat 1-1 i fjärde minuten gjorde Toronto fyra raka mål.

Till Zach Hymans 2-1-mål såg dessutom William Nylander – Lundqvists guldfirande landslagskompis från VM – till att assistera.

Kevin Shattenkirk såg visserligen till att Rangers gick till första periodvila med 2-5-underläge, men Lundqvist kom inte ut till andra perioden. Svensken ersattes av Ondrej Pavelec.

”Fanns ingen struktur”

Och om första perioden var blytung för New York var den andra desto härligare. Rangers hämtade igen till 5-5 efter bland annat ett ml av Mika Zibanejad.

I sista perioden visade Toronto mördande effektiv i powerplay med tre mål och Nylander fick knipa sin andra poäng för kvällen med ytterligare en assist.

– Den första perioden var bara pinsam. Det är uppenbarligen inte vad man vill se i säsongens andra match. Jag måste vara bättre. Det var en period där de var bättre på alla punkter. Det fanns ingen struktur någonstans i vårt spel och jag lyckades inte rada upp tillräckligt många räddningar, säger Lundqvist till NHL.com.

Svenskmål i St Louis

Carl Gunnarsson, John Klingberg och Mattias Janmark gjorde sina första mål för säsongen i matchen när St Louis slog Dallas 4-2.

Nya NHL-laget Vegas Golden Knights vann sin andra NHL-match med 2–1 efter förlängning i matchen mot Arizona. James Neal blev hjälte igen med mål i förlängning.