Lundqvist utbytt efter 17 minuter

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist hade en mardrömsperiod i New York Rangers 5-4-förlust mot Florida.

Tre insläppta mål på sex skott – och utbytt efter 17 minuter.

– Det gäller att skaka av sig det här fort, säger Henrik Lundqvist till SVT Sport.

Mot ett av ligans sämsta lag blev det uddamålsförlust, där Henrik Lundqvist blev syndabock när han släppte in hälften av de skott som Florida sköt på mål. I sin trettonde raka start blev svensken utbytt efter endast 16 minuter och 47 sekunder.

– Tre puckar som man gissar på egentligen. Det var folk framför mig på alla tre målen så jag gissar helt enkelt var pucken ska gå. Lite otur med styrningar, säger svensken till SVT Sport.

– Det är inte jag som bestämmer att jag ska gå ut, men det gäller att skaka av sig det här fort. Jag spenderade tiden på bänken med att analysera vad som gick snett och vad jag kunde gjort bättre.

Kvitteringen räckte inte

Efter att Lundqvist blivit utbytt i första perioden tog Ondrej Pavelec över och Rangers lyckades kvittera till 4–4 i tredje perioden. Men snöpligt nog avgjorde Florida, som nu vunnit tre av de senaste fyra matcherna, med minuten kvar att spela.

– Det var verkligen inte den starten vi ville ha på matchen, men jag tycker ändå att vi var det bättre laget. Vi kom tillbaka, skapade massa chanser, men tyvärr så ger vi bort matchen sista minuten. Annars har den här månaden varit riktigt bra. Vi har vunnit mycket och spelat bättre, men det är svårt att alltid få ihop 60 bra minuter.

Rangers tog därmed inte sin nionde raka hemmaseger, som de jagade på förhand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.