Foto: TT

Henrik Lundqvist utbytt vid Rangers storförlust

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers svenska stjärnmålvakt hade en tung dag och blev utbytt när laget förlorade på bortaplan mot Arizona med 5–0.

Lundqvist släppte in alla fem målen på 32 skott och fick lämna målet i andra perioden. New York-laget lyckades inte heller producera särskilt mycket offensivt och Darcy Kuemper i Arizonamålet höll tätt på de 23 skotten som kom mot honom.

Rangers är inne i en svacka och har haft problem att få i gång spelet. Under de senaste 17 matcherna har det blivit 12 förluster, och den mot Arizona är den tredje i rad där de totala målsiffrorna är generande 18–3.

– Vi är sköra mentalt, med tanke på hur det går så har vi en hel hög med problem som vi måste hantera, säger tränaren David Quinn till reportrar efter matchen.

Även Arizona har haft det kämpigt, och vinsten är årets första. Oliver Ekman-Larsson, den spelare som har mest speltid i laget den här säsongen, noterades för säsongens 18:e assist för 1–0-målet.

NHL

Arizona Coyotes logo

Arizona Coyotes

5 - 0

New York Rangers logo

New York Rangers

2-0, 3-0, 0-0
Gila River Arena, Glendale, AZ
Publik: 12396

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.