Evgeni Malkin. Foto: TT

Mäktig milstolpe för Malkin

Jevgenij Malkin blev i natt den 88:e spelaren i NHL:s historia att nå 1000 poäng när han spelade fram Phil Kessel i den tredje perioden i segermatchen borta mot Washington.

I samma match gjorde landsmannen Aleksandr Ovetjkin sitt 1200:e poäng.

Pittsburgh Penguins har kommit i gång, i jakten på en slutspelsplats.

I natt slog de tillbaka en av de värsta rivalerna, Washington Capitals, med 5-3 på bortaplan.

För ryssen Jevgenij Malkin blev det en speciell kväll. Han hade två assist i matchen, den sista fram till Phil Kessels 4-2-mål i den tredje perioden var hans 1000:e poäng i NHL.

Därmed blev 32-åringen från Magnitogorsk den 88:e spelaren i ligans historia att nå den milstolpen.

Washington reducerade en stund senare och då var den ett år äldre landsmannen Aleksandr Ovetjkin ofin nog att göra sitt 1200:e poäng i ligan.

Pittsburgh kunde sedermera avgöra i slutminuten.

Flest NHL-poäng genom alla tider har Wayne Gretzsky gjort. Kanadensaren nådde osannolika 2857 poäng under sin karriär.