Målfest på Hovet – Dif vände och vann

Djurgården firade Järnkaminernas dag på allra bästa sätt. Det började tungt men Dif vände och vann ett målfyrverkeri på Hovet med 6-3. Stjärnan Jacob Josefsson stod för två assist och satte slutresultatet i öppen kasse.

På ett hett, hett Hovet, Järnkaminernas dag till ära, skickade Djurgården, framdraget av hänföraren Jacob Josefsson in sex mål mot Linköping och vann med 6-3.

Matchen började dock med ett antiklimax för de högljudda hemmafansen. Daniel Olsson Trkulja skickade in 1-0 i första perioden. Men Djurgården vände och de gjorde det med stil.

Josefesson klev fram

Linus Hulström skickade in kvitteringen och efter vackert klapp-klapp-spel gjorde Marcus Davidsson 2-1 och Dif hade vänt innan första perioden slut.

Jacob Josefsson leverade framspelningar till ytterligare två Djurgårds-mål och skickade sedan in slutresultatet 6-3 i öppen kasse.

”Pendlar för mycket i prestationer”

– Det känns som jag spelat bra under en längre tid utan att poängen trillat in, skönt att jag fick några. Men viktigast var segern, säger Jacob Josefsson till C More.

– Vi pendlar lite för mycket i prestationer och beslut. Det är några saker vi måste förbättra i vårt spel över 60 minuter, säger LHC-tränaren Tommy Jonsson till C More