USA slog oengagerat Kanada i bronsmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Kanada har inte imponerat i VM och bronsmatchen var inget undantag. USA tog hem bronsmedaljerna efter 4-1 mot sömniga och besvikna kanadensare.

I går åkte båda lagen på smärtsamma förluster i semifinalerna, och hade nog tänkt sig att spela om ädlare medaljer. Men i bronsmatchen var det USA som ville mest, brydde sig mest och fick fira mest. Kanada drog på sig en lång rad utvisningar och gav ett oengagerat intryck.

Den ganska avslagna matchen var länge mållös. Men när nästan halva matchen spelats tappade Kanadas storstjärna Connor McDavid kontrollen på pucken. Chris Kreider högg direkt och lade in den på backhand. Vaket och snyggt, och 1-0.

Ishockey-VM

– Det var skönt att få det första målet, det var viktigt. Jag tycker vi dominerade matchen, säger Kane till SVT Sport.

San José-spelaren Marc-Edouard Vlasic gav Kanada lite energi när han gjorde målet som betydde 1-1. Först hade en USA-back missat öppet mål, och efter den snabba spelvändning som följde höll sig Vlasic framme och fick in pucken mellan benen på både en back och USA:s målvakt.

Tom kasse

Vid 2-1-spelade USA i powerplay när Patrick Kane fick iväg en studspuck som Kanadas målvakt lämnade retur på. Nashville-spelaren Nick Bonino fick fatt i den och lade in den i öppet mål, bakom ryggen på Kanadas målvakt.

– Bra skott från Kane och jag kunde trycka in pucken, säger Bonino om målet till SVT Sport.

Anders Lee såg ut att ha satt punkt för matchen när han pricksköt in 3-1 i tom kasse två minuter från slutet. Men Chris Kreider ville inte vara sämre utan satte 4-1 strax därefter, även han i det övergivna kanadensiska målet.

Kanada underpresterade i bronsmatchen, precis som laget gjort i flertalet matcher under VM-turneringen. Att laget får vända hem utan medaljer är bara logiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet