Daniel Zaar jublar efter 2-0-målet på Rögle. Foto: TT Nyhetsbild

Malmö körde över Rögle i Skånederbyt

Daniel Zaar har återvänt till svensk ishockey och Skåne.

Men när han valde klubb blev det inte Rögle utan Malmö Redhawks. I dag var han med och sänkte sin gamla klubb när Malmö körde över Rögle och vann med hela 5-0 i SHL-premiären.

När Zaar i våras bestämde sig för att flytta hem till Sverige och Skåne efter två säsonger i Nordamerika trodde många att Rögle nog närmast till. Men Zaar valde Malmö med motiveringen att han ”vill spela i ett vinnande lag”.

I SHL-premiären fick han verkligen fira.

Zaar stod själv för 2-0-målet med tio sekunder kvar av den andra perioden med ett snärtigt skott ur högerläge.

Andy Miele inledde målskyttet med 27 sekunder kvar av den första perioden, en styrning som videogranskades innan den godkändes. Miele har hämtats till Malmö för att lyfta Malmös offensiv och han levererade direkt. Amerikanen noterade 1+1 i sin debut för sin nya klubb.

I den tredje perioden sprang det i väg för hemmalaget med mål av Jens Olsson, Robin Alvarez och Carl-Johan Lerby.

– Det fungerade bra i kväll. Jag var lite nervös innan, men vi vet att vi har ett bra lag, sa Miele till C More.

Enda plumpen för Malmö denna kväll var att Rhett Rakshani skadades och ska undersökas i början av veckan.

Rögles Edvin Hedberg sköt ett ribbskott i den första perioden när matchen fortfarande var mållös. Närmare kom man inte och skotten 43-16 är talande för matchbilden.