Malmö bröt mardrömstrenden – 5-0 mot Frölunda

Malmö hade inte vunnit hemma på fem raka matcher – men mot Frölunda tog hemmalagets mardrömstrend slut. 5-0 till Malmö där Johan Olofsson stod för två av målen.

– Vi spelar bra i dag, i första perioden tycker jag att vi kör över dem, sa Olofsson till Cmore.

Malmö, som var desperata efter en hemmaseger, tog ledningen i matchen efter en snabb kontring av trion Rhett Rakhshani, Andy Miele och Robin Alvarez. Rakhshani med skott i nättaket, vilket var amerikanens femte mål för säsongen.

– Det är trevligt att komma igång med ett tidigt mål så här när man kommer från julledighet, säger Malmös målskytt Rhett Rakhshani till Cmore.

Olofsson tvåmålsskytt

Andra perioden var en jämnare tillställning där Frölunda var nära en kvittering, men även Malmö hade vassa chanser och i slutet av perioden hängde inte Joel Lundqvist och Adam Almqvist med i försvarsspelet och fällde Johan Olofsson framför mål. Olofsson tog själv hand om straffen och satte den i nättaket.

– Jag la pucken mellan benen på Frölundas målvakt sist så jag tänkte att jag gör tvärtom. Vi spelar bra i dag, i första perioden tycker jag att vi kör över dem, sa Johan Olofsson till Cmore.

I tredje perioden klappade Frölunda ihop totalt, endast tio sekunder gick mellan 3-0 och 4-0 där Johan Olofsson och Andy Miele stod för målen. Hela 5-0 blev det tillslut i matchen.

Lassinantti magsjuk

I Luleås 7-1-vinst mot Karlskrona utgick hemmamålvakten Joel Lassinantti efter första perioden på grund av magsjuka och 20-årige Oscar Masiello fick bytas in.

twitter

Örebro förlustsvit fortsätter

Örebro föll återigen på bortais. HV71 vann matchen med 5–2 och Örebro har fortfarande inte tagit en enda poäng på bortaplan på över två månader.