Rögle starkast i Skånederbyt

Malmö ledde med två mål och var nära att få revansch på Skånerivalen Rögle.

Men det var gästande Rögle som var starkast.

Bortalaget vände underläget och vann med 4–3 efter Adam Tambellinis förlängningsavgörande.

– Det är härligt. Det är alltid stora matcher mot de här och det är roligare då man vinner, säger han till SVT Sport.

Malmö hade en revansch att hämta i Skånederbyt mot Rögle efter Ängelholmslaget 2–1-seger tidigare under säsongen.

Och halvvägs in i matchen var det en hel del som pekade på att så skulle bli fallet.

Efter att första perioden slutat 1–1 kopplade Malmö ett grepp om tillställningen. Carl Persson gjorde 2–1 sju minuter in i mittenakten och bara tre minuter senare utökade Ponthus Westerholm Malmös ledning.

Men Ludvig Larsson, som gjorde Rögles mål i första perioden, fick strax efteråt hål på Oscar Alsenfelt och reducerade. En minut in i tredje perioden blev det ännu mer nerv i matchen när Dennis Everberg kvitterade för Rögle.

– Jag tycker det är en rätt bra match. Vi spelar bra långa stunder och inleder den bättre än Rögle. De är bättre i tredje perioden och går mer för det, säger Malmö-målvakten Alsenfelt.

I mitten av tredje perioden var Ludvig Larsson en ribbträff från ett hattrick – och ett avgörande mål. Han och Rögle fick inte jubla den gången men däremot i förlängningen när Adam Tambellini klev fram och avgjorde.

– Vi började lite långsamt och kom igång mot den tredje perioden. Då tog vi över. När saker går bra så är det kul att vara med grabbarna och i rinken, säger matchhjälten.

Noterbart i övrigt är en något udda incident i samband med Carl Perssons 2–1-mål i andra perioden. Malmösupportrar firade genom att banka lite väl hårt på plexiglaset vid Rögles bås varpå det ramlade ner i Rögles bås och träffade klubbens materialförvaltare Frederik Andersen. I samband med det fick en Malmösupporter lämna sin plats och sätta sig på en annan del av arenan.