Hattrick av Sylvegård efter mardrömsförlusten

Uppdaterad
Publicerad

För Malmö handlade matchen mot Timrå om en sak – att komma tillbaka från 0-9-förlusten mot Skellefteå senast. I en pressad 4-1-vinst över nästjumbon handlade allt om en halvskadad Emil Sylvegård som gjorde tre mål.

Malmö la mardrömsförlusten borta mot Skellefteå bakom sig direkt direkt. Med sitt första hattrick på seniornivå var detta framförallt Malmöpojken Emil Sylvegårds match.

I 4-1-segern sköt han sitt sista mål i öppen kasse.

– Det måste vara mitt första på seniornivå. Sist var nog tillbaka på juniortiden. Jag är ju ingen målskytt men har blivit bättre, säger Emil Sylvegård till C More.

Det var osäkert om Sylvegård skulle starta matchen eftersom han dras med en skada. Men enligt honom var det ingen tvekan – det är nog Malmlö glada för.

”Sagt åt mig att skjuta mer – funkade”

– Det är bara mentalt. Bara att köra, fortsätter Sylegård.

Mycket sämre än Sylvegård ville inte backen Tobias Ekberg vara. Backen stod för tre assist.

– Peter (Andersson, tränare Malmö) sa till mig att skjuta mer och det är sant. i dag har det gett utdelning, säger Tobias Ekberg till C More.

För Timrå fortsätter kräftgången. Laget är näst sist i SHL.

– Det är alltid tråkigt att förlora. Vi är inte tillräckligt effektiva i dag. Tar inte vara på chanserna, säger Timrås tränare Fredrik Andersson till C More.

SHL

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

4 - 1

Timrå IK logo

Timrå IK

0-0, 2-0, 2-1
Malmö Arena, Malmö
Publik: 5682

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.