Malmö upp på slutspelsplats

Uppdaterad
Publicerad

Malmö hade chansen att gå upp på en kvartsfinalplats vid seger hemma mot tabelljumbon Timrå. Den chansen tog laget tillvara på och vann med 6--2.

Hemmalaget inledde starkt och dominerade den första perioden och efter 17:45 kom ledningsmålet genom Axel Wemmenborn. Men Timrå som är i desperat behov av poäng gav inte upp. Ludvig Rensfeldt kvitterade till 1-1 innan Malmö återtog ledningen när Anton Öhman blev fri i slottet och satte säkert 2-1. Men det dröjde inte länge innan Timrå slog till igen. Henrik Törnqvist slog in pucken på volley i mål.

Med ungefär halva matchen spelad fick Redhawks chansen i powerplay, och den chansen tog hemmalaget. Max Görtz avlossade ett stenhårt slagskott från blålinjen och satte 3-2. Några minuter senare gjorde Kim Rosdahl 4-2. Efter det orkade inte Timrå resa sig igen. Konstantin Komarek satte  5-2 i slutet av andra perioden och Axel Wemmenborn satte 6-2 i slutet av matchen.

– Det har inte direkt trillat in några mål för mig den här säsongen, så det var extremt skönt att få sätta några idag, sa Wemmenborn till C More efter matchen.

Malmö är nu sexa i tabellen två poäng före Skellefteå, Växjö och Rögle som är två poäng bakom. För Timrås del ser det mörkare ut. Det var åttonde raka förlusten och laget har 14 poäng upp till säker mark i tabellen.

– Vi är inte nära idag. Malmö är bättre i två perioder och vi spelar inte för varandra, sa Timrås tränare Fredrik Andersson till C More.

SHL

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

6 - 2

Timrå IK logo

Timrå IK

1-0, 4-2, 1-0
Malmö Arena, Malmö
Publik: 11459

Första perioden

  • 1-0MålWemmenborn (Arell/Olsson)
    17:45

Andra perioden

  • 01:55
    1-1MålRensfeldt (Drugge/Molinder)
  • 2-1MålÖhman (Storm/Händemark)
    05:47
  • 06:49
    2-2MålTörnqvist (Kinnvall/Galló)
  • 3-2MålGörtz (Lerby/Komarek) PP1
    09:20
  • 4-2MålRosdahl (Händemark/Hetta)
    14:51
  • 5-2MålKomarek (Görtz/Storm) PP4
    17:41

Tredje perioden

  • 6-2MålWemmenborn (Hetta/Öhman)
    18:02

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.