Malmökeepern Oscar Alsenfelt matchhjälte

Förhandstippade Frölunda hade spelövertaget mot gästande Malmö – men Malmö hade en storspelande Oscar Alsenfelt i mål som fick 38 skott emot sig och han räddade alla förutom ett. Malmö vann den första kvartsfinalen med 2-1.

Lagen som aldrig mött varandra i slutspelssammanhang öppnade båda i ett intensivt tempo. Frölunda var så när på att sätta ledningsmålet efter endast en minut när det var kalabalik framför Oscar Alsenfelts mål. Malmö var nära även dem när Lars Bryggman fick ett friläge i numerärt underläge, men målen uteblev ända fram till tolv minuter in i andra perioden.

Tre mål på 1 minut och 35 sekunder

Oscar Alsenfelt stod för strålande målvaktspel för Malmö, när Frölunda radade upp chans efter chans. Men det var Malmö som hittade nät först, två gånger om. Lars Bryggman öppnade målskyttet och bara minuten senare kom 2-0 efter mål av Robin Alvarez. Frölunda svarade dock med snabb replik. 23 sekunder senare skulle skyttekungen Victor Olofsson reducera efter att Ryan Lasch snott pucken i offensiv zon.

Frölunda kämpade febrilt för kvitteringen i sista perioden. Victor Olofsson sköt i målramen, men inget mål. Frölunda tog ut målvakten men utan framgång även där. Skottstatistiken blev tillslut 38-18 för Frölunda, men Malmö vann matchen med 2-1.

”Positiv känsla”

– Det känns som att varje gång man är här är de första 10 ett bombarderamna. Reder man ut det får man en positiv känsla istället. Idag fullföljer vi det, säger Malmömålvakten Oscar Alsenfelt efter matchen till C More.