Gabriel Landeskog styr in pucken i mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Målrekord för Landeskog när Colorado föll

Gabriel Landeskog är på god väg mot sin bästa NHL-säsong någonsin.

I natt noterades han för sitt 27:e mål för säsongen i 4–7-förlusten borta mot Winnipeg.

Noteringen är hans bästa någonsin under en och samma säsong.

Colorados förstakedja med Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon och Gabriel Landeskog fortsätter att ösa in poäng i NHL. I natt stod trion för fem nya poäng när Avalanche föll borta mot Winnipeg.

Jets gick upp i en 2–0-ledning innan Landeskog reducerade i powerplay i slutet av den första perioden. Colorado-kaptenen ställde sig i position framför målvakten och styrde in pucken.

Winnipeg ryckte sedan ifrån till 4–1 innan Carl Söderberg reducerade för bortalaget. Med en hand touchade svensken pucken förbi en försvarare, slet sig loss till ett friläge och gjorde sitt tolfte mål för säsongen.

Ett effektivt hemmalag lyckades hålla avståndet till gästerna och vann till slut med 7–4. Gabriel Landeskog noterades för sitt andra mål i matchen när han reducerade till 4–6 i slutet av den tredje perioden. Även denna gång via en styrning från position precis framför målvakten.

Landeskog är nu uppe i 27 fullträffar vilket är nytt personligt rekord under en och samma säsong. Han har totalt gjort 49 poäng på 43 matcher hittills. Hans poängmässigt bästa NHL-säsong i karriären är 65 poäng (26+39) från säsongen 2013/2014. Fortsätter Landeskog i den här takten kommer han att toppa den noteringen.