Målshow av Wakefield – då vann Luleå stort

Luleå fick en kanonstart på SM-slutspelet efter att de vunnit med 8-1 mot Brynäs. Den kanadensiska landslagsstjärnan Jennifer Wakefield visade vägen med fyra mål och totalt sex poäng under matchen.

Inför 201 åskådare på läktaren tog Brynäs emot Luleå i den första kvartsfinalen i SDHL-slutspelet. En match som spelades vid 14.00 på grund av en krock med Brynäs herrlag, som även de spelar sin kvartsfinal senare i kväll.

Matchen slutade 8-1 och en enkel bortaseger för Luleå.

Luleå satte rejäl press på Sarah Grahn och Gävlelaget direkt från start. Men trots 24 skott från bortalaget i den första perioden var det Brynäs som oväntat tog ledningen med 1-0, en minut in i den första perioden. Danielle Stone petade in pucken via köksvägen bakom Luleås Maria Omberg, men den ledningen orkade inte hemmalaget hålla särskilt länge. Två minuter senare kvitterade norrbottningarna genom den kanadensiska landslagsstjärnan Jennifer Wakefield.

Innan den första perioden var slut hade Luleå utökat sin ledning till 3-1.

Den andra perioden började likt den första. Bortalaget bosatte sig i anfallszon och hemmalagets försvar fick kämpa med att hjälpa Grahn att hålla tätt bakåt.

När Rebecca Höglund i Brynäs sedan utvisades klarade inte hemmalaget längre av att stå emot Luleås forcering. 4-1 genom Wakefield och kort därefter även 5-1 i ett samarbete mellan ligans bästa spelare, Michelle Karvinen och Emma Nordin, där Wakefield gjorde sitt tredje mål för matchen.

Men det tog inte slut där. Luleå fortsatte att visa bredd i sitt lag när inte mindre än nio olika spelare noterades för minst en poäng när bortalaget tillslut vann med 8-1.