Jens Jakobs gjorde första målet för AIK i segermatchen mot Almtuna. Foto: Bildbyrån

Målvaktens jättetabbar bäddade för AIK-seger

Ny seger för AIK i Hockeyallsvenskan – denna gång efter rejäla bjudningar från Almtunas målvakt.

AIK är ett lag som hoppas kriga om uppflyttning i år, och borta mot Almtuna var stockholmarna pigga inledningsvis. Jens Jakobs snodde åt sig pucken, och 32-årigen var kall i avslutet.

I andra ökade stockholmarna på till 2-0, innan en omtalad situation uppstod. Almtunas målvakt Arvid Ljung tappade pucken bakom egen kasse, och Max Lindholm kunde enkelt slå in 3-0. Redan då kändes matchen avgjord. Tungt för Ljung, alltså, och målvakten blev nog inte nöjdare i sista perioden när hans passning gick rakt till AIK-are och 4-0 genom Viktor Ekarv.

Matchen i Uppsala slutade 4-2, och AIK har inlett säsongen med två raka segrar.

Björklöven vann

I kvällens övriga matcher vann bland annat Björklöven hemma mot Leksand, efter att ha vänt underläge 1-3 till seger med 6-3, efter en stark spurt i den tredje perioden.