Tim Heed tackar lagkamraternas skymmande av målvakten för sina tre mål. Foto: Bildbyrån

”Man vet att det blir mål om man tar avsluten”

Uppdaterad
Publicerad

Efter två segrar kan Skellefteå redan ikväll säkra slutspel i CHL. Och det är inte minst tack vare Tim Heed, backen som som har gjort tre mål från blålinjen. ”Det är klart att det stärker självförtroendet”, säger Heed till SVT Sport.

Förra årets silvermedaljörer i SHL har inlett Champions Hockey League på ett imponerande sätt, genom seger med 4-2 mot slovakiska Nitra,och 4-0 mot Liberec.

Ett viktigt vapen har precis som under förra säsongen varit Tim Heeds skytte. Den offensive backen verkar inte ha saktat ner inför hösten.

Champions Hockey League

– Jag tycker att jag gjorde en ganska bra säsong förra året. Jag har tagit med mig den känslan och byggt vidare under sommaren och tränat hårt, säger han.

”Vill skjuta så mycket som möjligt”

Målen har kommit genom skott från blålinjen, samtidigt som lagkamraterna har skymt målvakten.

– Jag vill skjuta så mycket som möjligt egentligen. Tar man skott så blir det oftast farligt, säger han.

– Jag har haft bra skymmare där framme, så målvakten har inte sett så mycket. Det är ganska stor chans att pucken kan gå in eller att det blir någon retur, och nu har jag lyckats sätta den direkt. Det är klart att det stärker självförtroendet. Man fortsätter att skjuta och man vet att det blir mål om man tar avsluten.

Ikväll väntar den första hemmamatchen i CHL, returmatch mot Nitra. Seger betyder att Skellefteå är klart för slutspel.

– Jag förväntar mig att vi ska komma ut direkt och ta tag i matchen, anfalla mycket och gå ner i deras zon. Att vi får press på dem och stressar dem, så hinner inte de göra sina uppspel och vi  kan spendera en del tid i deras zon. Då hoppas jag att vi kan sätta dit någon puck också, säger 24-åringen.

”Bra känsla”

CHL-matcherna har gett en positiv start inför SHL-starten den 17 september.

– Vi har en bra känsla. Vi har många bra spelare kvar från i fjol, och har kryddat det med några nya spelare. Vi blir bättre för varje dag som går och kommer att bli det fram till serien drar igång också. Jag tror att vi har bra chanser att gå långt i år igen, och det är det vi siktar på.

Sändningstider

Skellefteå-Nitra: 18.55 på SVT Play.

Växjö–ERC Ingolstadt: SVT24 och Play med start 20.00.

Så sänds hela gruppspelet i SVT och Eurosport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet