Matt Calvert och John Klingberg firar mål. Foto: TT

Många svenska assistpoäng i NHL

Inga blågula mål i NHL i natt men fem svenskar har utmärkt sig i assistligan.

Columbus Alexander Wennberg stod för en assist när laget besegrade Detroit med 3–2 på hemmaplan i NHL-ishockeyn.

Wennberg passade fram till Matt Calvert som gjorde matchens första mål. Seth Jones gjorde de övriga två målen för hemmalaget, som nu har vunnit fyra matcher i rad. Segern innebär att Columbus har ett wild card från Eastern Conference.

Dallas John Klingberg noterades för assist till Jamie Benns mål i numerärt överläge i tredje perioden. Det blev det avgörande målet i matchen mot Anaheim som slutade 2–1. Rickard Rakell fick trösta sig med en assistpoäng efter att han spelat fram till Ryan Getzlaf, som satte Anaheims enda mål.

Även i matchen mellan Minnesota och Vancouver, som slutade 5–2, blev det svenska poäng.

Minnesotas Gustav Olofsson spelade fram till Marcus Folignos 5–2-mål och motståndarlagets Daniel Sedin noterades för assist till Jussi Jokinens kvittering, 2–2, i den andra perioden.