Marcus och Marcus får beställa flytthjälp inom kort. Foto: Bildbyrån

Johansson och Krüger bortbytta i NHL

Uppdaterad
Publicerad

Två svenskar får flytta på sig i NHL. Marcus Krüger byts bort från Chicago till nya laget Vegas Golden Knights medan Marcus Johansson, med 58 poäng den gångna säsongen, får gå från Washington till New Jersey.

Den 27-årige Krüger har vunnit Stanley Cup två gånger med Chicago. I utbyte mot forwarden får Chicago ”framtida överväganden”, enligt NHL:s sajt.

Sedan tidigare finns Oscar Lindberg och William Karlsson i det nya laget. De blev klara under expansionsdraften för en och en halv vecka sedan.

Krüger vann VM-guld med Tre Kronor i våras och var med i det svenska laget som tog hem silvermedaljen i OS i Sotji 2014.

”Vi tackar Marcus för hans många bidrag till laget, speciellt två Stanley Cup-titlar, skriver klubbens general manager Stan Bowman och önskar honom lycka till i Vegas.

Det står också klart att målvakten Oscar Dansk från Rögle är klar för Vegas.

”Ingen har fått tag på Johansson”

Samtidigt står det klart att Washington byter Marcus Johansson till New Jersey, enligt AP, för att möjliggöra ett mångmiljonkontrakt med lagets ryska stjärnan Jevgenij Kuznetsov.

Kuznetsov har skrivit på ett åttaårskontrakt värt 62,4 miljoner dollar, motsvarande nära 530 miljoner kronor. Han är därmed den andre högst betalde spelaren i Washington efter lagkaptenen Alexander Ovetjkin.

New Jerseys general manager Ray Shero trodde inte att Johansson, som satte personligt rekord i NHL den gångna säsong med 24 mål och 34 assist, visste om flytten i natt svensk tid.

– Han sover, han är i Sverige och ingen har fått tag på honom så han kommer få ett härligt uppvaknande, säger New Jerseys general manager Ray Shero till NHL.com

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.