Jonas ”Monstret” Gustavsson hade en mardrömskväll mot Örebro. Linköpings målvakt byttes ut efter bara nio minuter. Men LHC vände och vann. Foto: TT

Mardröm för ”Monstret” – då vände Linköping

Linköpings stjärnmålvakt Jonas ”Monstret” Gustavsson har haft en tung kväll i Örebro. Han byttes ut redan efter nio minuter – då hade han släppt in tre mål på elva skott. När han kom till båset slog han klubban i hårt i sargen.

Efter bytet vände LHC matchen.

1-0 till Örebro kom redan efter 49 sekunder från blålinjen skickade Linus Arnesson in pucken och den styrdes in bakom en skymd Gustavsson.

Vid 2-0 var han lika skymd och vid 3-0 blev han helt överspelad. Han fick inte mycket hjälp av sina lagkamrater – en arg Jonas Gustavsson lämnade sedan isen. Då hade det bara gått drygt nio minuter.

Little blev hjälte

Målvaktsbytet fick verkligen verkan. Innan den andra perioden var över hade Linköping reducerat två gånger och redan drygt en minut in i den andra perioden skickade Jimmy Andersson in sitt andra mål till 3-3 – ett stenhårt handledsskott bakom Stefan Steen.

Adam Brodecki vände sedan på tillställningen – han skickade in 4-3 efter drygt halva matchen.

Med 40 sekunder kvar av matchen kvitterade Aaron Palushaj för gästerna, men bara dryga minuten in i förlängningen avgjorde Broc Little för hemmalaget som tog två blytunga poäng.