Foto: Bildbyrån

Markström skadad – borta i veckor

Uppdaterad
Publicerad

Målvakten Jacob Markström är skadad och väntas vara tillbaka först om tre, fyra veckor.

Enligt Vancouvers general manager, Jim Benning, rör det sig om en underkroppsskada.

Under måndagen kom beskedet att Jacob Markström, som till vardags vaktar målet för Vancouver, är skadad. Lagets general manager, Jim Benning, säger på en presskonferens på klubbens hemsida att det rör sig om en underkroppsskada.

Markström har varit en av klubbens bästa spelare den här säsongen och skadan kommer inte lägligt då serieavslutningen står runt hörnet. I stället får laget nu förlita sig på andremålvakten Thatcher Demko.

– Det är ingen perfekt situation, det är vad det är. Men laget har förtroende för Thatcher och detta är en chans för honom att kliva in och spela precis så som han gjort under säsongen, säger Benning.

På onsdag ska Markström träffa läkarna i Vancouver och efter det har klubben en bättre bild av hur länge han blir borta. Enligt tidningen Vancouver Sun kan det röra sig om knäskadad.

Markströms skada tvingade klubben till att förstärka på målvaktssidan och valde därför att byta Zane McIntyre mot New Jerseys Louis Domingue.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.