Markströms monstermatch: Storspel och avgörande assist. Foto: Bildbyrån

Markströms monstermatch: Storspel och avgörande assist

Uppdaterad
Publicerad

Jacob Markström har varit avgörande för Vancouver under en längre tid. I natt tydliggjorde han det ännu mer. Förre Brynäsmålvakten både briljerade i mål och passade på att leverera en assist till Alexander Edlers 3-2-avgörande mot Toronto.

Jodå, ”svenskmötet” mellan Toronto och Vancouver blev också en svensksuccé. Den blev också jämn.

Två storspelande målvakter, Torontos Fredrik Andersen och Vancouvers Jacob Markström, höll nere siffrorna i en chansrik tillställning där Loui Eriksson hade skjutit ett av målen när ställningen efter full tid var 2-2.

Och förlängningen fick definitivt svenskprägel. Storspelande Markström, utnämnd till matchens andra stjärna, la ut pucken till Brock Boeser som snabbt spelade fram backen Alexander Edler.

”Fantastisk match”

Edler gjorde inga misstag – fri från kanten sköt han iväg ett rappt handledsskott som Andersen inte hann stoppa. 3-2 och Alexander Edler utnämnd till matchens första stjärna.

Matchen var Edlers blott tredje match efter hjärnskakningen han ådrog sig mot Philadelphia i början av februari.

– Det händer ganska sällan men det är kul att göra mål. Kroppen kändes bättre i dag. I de två tidigare matcherna har lungorna och benen inte riktigt varit där, säger Alexander Edler till Hockeynews.se.

Bäckström-mål och assist

– Vi hade en fantastisk match, säger Vancouvers tränare Travis Green till Vancouversun.com. Vårt lag ger inte upp och det har vi visat hela året.

Elias Pettersson har haft en strålande rookiesäsong, men är för första gången i sin NHL-karriär inne i en svacka. Matchen mot Toronto var åttonde raka utan mål för Pettersson och 20-åringen har gått poänglös från sex av de sju senaste matcherna

Nicklas Bäckström gjorde ett mål och en assist för Washington, som vann med 5-3.

– Jag tycker att vi har spelat med ett nytt självförtroende senaste tiden. Jag tycker att alla är medvetna om hur det ligger till – vi måste vinna många av de matcher som återstår. Vi ligger bra till just nu, men det är jämnt i toppen med många lag som kommer underifrån, säger han.

– Jag tycker att vi är på rätt väg, säger Bäckström och nämner bra försvarsspel som en nyckel till framgång.

NHL

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

3 - 2

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

0-0, 0-2, 2-0, 1-0
Rogers Arena, Vancouver
Publik: 18871

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.