Linköpings Nick Sörensen avgjorde 1–0-mötet med Växjö (arkivbild). Foto: TT

Mästarlaget Växjö förlorade igen

Svenska mästarna i Växjö har inlett säsongens SHL allt annat än övertygande.

Linköpings seger med 1–0 efter förlängning innebar smålänningarnas andra raka förlust.

Linköping, under ledning av nye tränaren Tommy Jonsson, kom till spel med två övertygande segrar på hemmaplan i bagaget. Klara signaler om att man tänkt sig att även utmana regerande svenska mästarlaget när det var dags för första kampen utanför Östergötland, med andra ord.

Växjö gjorde ett mål på 43 skott mot Timrås mål i premiären. I den första perioden mot Linköping avlossade man 13 puckar mot Linköpings målvakt Jonas Gustavsson men ingen av dem passerade mållinjen. Det mesta och bästa av skeendena på isen tillhörde smålänningarna men laget har inlett säsongens SHL med måltorka.

Fasth säker

Efter första paus spelade båda lagen till sig möjligheter i powerplay. Linköping såg vassast ut i den spelformen men Viktor Fasth i Växjös mål visade att han är tillbaka i gammalt gott slag efter debaclet med skada och missade finalmatcher i våras. Matchbilden var förändrad till jämn och målchansernas dignitet hade skruvats upp rejält men dubbla nollor på resultattavlan även efter två perioder.

Publiken i arenan, 4 765 personer, skulle få se mål innan kvällen var över. Men det lag som tänkt sig att lägga beslag på samtliga tre poäng äntrade isen efter paus två med endast 20 minuter på sig att ta det avgörande initiativet.

Sörensen avgjorde

Timglaset rann på och de målchanser som skapades, åt båda håll, fortsatte att rinna ut i sanden. De båda målvakterna Fasth och Gustavsson framstod som allt mer svårforcerade levande väggar.

Publiken fick vänta till förlängningen innan den målgaranti som en SHL-match innebär infriades. Nick Sörensen sköt Linköpings segermål och såg till att svenska mästarlaget förlorat sina två första matcher. Sörensens eget lag har däremot inlett sin säsong succébetonat med tre raka triumfer