Mästarna kliver in i CHL-turneringen

Uppdaterad
Publicerad

Fjolårsmästarna i CHL, Luleå Hockey gör i dag sin entre i turneringen. Och det är mot ett motstånd norrbottningarna ställdes mot fyra gånger i fjol – Lukko Rauma.

Förra årets mästare i CHL heter Luleå Hockey. Nu kliver laget från norr in i gruppspelet och ställs då mot det finländska laget Lukko Rauma. Och tränaren Joakim Fagervall tror att det blir seger även i år när CHL sumeras framåt vårkanten.

– Vi har valt en helt annan linje i år, vi lägger mycket energi på första matchen och ser inte längre än match två. Morgondagens (i dag) match är absolut viktigast. Tänker vi så då kommer vi spela final även i år, och vinna den viktigaste matchen, säger han till klubbens hemsida.

Champions Hockey League

Bara en förlust

Förra året när lagen möttes blev det tre segrar för Luleå och en för Lukko Rauma. Luleå skickade bland annat ut det finländska laget ur turneringen när de vann dubbelmötet i kvartsfinalen, 2–5 borta och 2–1 hemma.

– Det är en tung motståndare och ett tufft lag vars prio ligger på försvarsspelet. Men de är väldigt skridskostarka och ett stort fysiskt lag. Vi hade turen att vinna fler matcher i fjol, men alla var väldigt tajta.

Luleå Hockey har inlett träningsspelandet lite skakigt och man kom bland annat sist i en träningsturnering i Finland. Men tränare Fagervall tycker ändå att laget ligger i fas inför CHL-premiären.

– Jag tycker vi är i det stadiet man kan förvänta sig att vi ska vara i vid den här tidpunkten. Det gäller att förvalta det läget man är i nu på bästa sätt, för det handlar om att vinna i morgon (i dag)  och då är ursäkterna helt ointressanta. Vi är där vi ska vara, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet