Dick Axelsson, till vänster, och Fredrik Händemark. Foto: Bildbyrån

Matchstraff för Dick Axelsson – under periodpaus

Uppdaterad
Publicerad

Efter en grinig och mållös förstaperiod var Malmös Fredrik Händemark och Djurgårdens Dick Axelsson irriterade även utanför isen. I spelargången hände nämligen något spelarna emellan, och Dick Axelsson fick matchstraff.

– Han sa något till en Malmöspelare. Ett ordval han inte ska göra, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till Expressen.

Det blev totalt 22 utvisningsminuter i första perioden mellan Djurgården och Malmö. Och antagligen var det så grinigt att spelarna inte kunde släppa det i paus.

För när andra perioden drog igång var Dick Axelsson inte med, och Fredrik Händemark hade två minuters utvisning att sitta av. Vad som hänt är oklart, men de båda fick utvisning för osportsligt uppträdande – där enda skillnaden var att Axelsson fick matchstraff och Händemark endast fick en tvåa. Noterbart är att Dick Axelssons matchstraff även inkluderar en automatisk avstängning i nästa match.

– Han sa något till en Malmöspelare. Ett ordval han inte ska göra. Dicks ordval var grövre. Inte första gången Axelsson öppnar munnen. Svårt att lägga munkavle på honom så klart, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till Expressen.

Trots matchstraffet för Djurgården var det trots allt hemmalaget som tog ledningen i slutet av andra perioden när Alexander Holtz satte matchens första mål.

I tredje perioden var det fortsatt Djurgården som fick utdelning. Två minuter in gjorde Linus Andersson 2-0, och kunde till slut punktera matchen med 3-0 i tom bur genom William Eklund.

KLIPP: Osäker säsong för SHL-klubbarna (16 september 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Djurgården och övriga SHL-lag går en osäker säsong till mötes. Foto: Bildbyrån
SHL
Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

3 - 0

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

0-0, 1-0, 2-0
Hovet, Stockholm
Publik: 0

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer