Connor McDavid skjuter en puck precis bredvid målvakten James Reimer. Foto: TT Nyhetsbyrån

McDavid hjälte när Oilers bröt trenden

Connor McDavid, 21, blev stor hjälte när Edmonton bröt sin fem matcher långa förlustsvit.

Superstjärnan kvitterade med åtta sekunder kvar mot Florida och satte sedan den avgörande straffen till 4–3.

Hemmalaget Florida tog ledningen halvvägs in i den första perioden, men gästerna replikerade snabbt när McDavid spelade fram Darnell Nurse till 1–1 endast 26 sekunder senare.

Tre gånger i matchen hämtade Oilers ikapp underlägen. McDavid kunde enkelt stöta in 2–2 efter en turlig studs med 22 sekunder kvar av den andra perioden.

Och i den tredje stod stjärnan – som vunnit NHL:s poängliga två år i rad – för ett nytt sent mål.

Med bara åtta sekunder kvar av ordinarie tid kvitterade McDavid på en fin passning från Leon Draisaitl. Hemmapubliken var i extas och tv-bilder visade hur en jublande McDavid sade ”What a pass!” till sin lagkamrat.

Edmonton var närmast segern i förlängningen, men målvakten James Reimer stod för ett par viktiga räddningar.

I straffläggningen missade dock Panthers båda sina försök, medan Oilers förvaltade sina. McDavid noterades för den avgörande straffen när Edmonton bröt en fem matcher lång förlustsvit.