”Brukar skoja om att jag uppfostrade båda William och Bäckström”

Uppdaterad
Publicerad

William Nylander och Nicklas Bäckström gör succé tillsammans i hockey-VM. Den gemensamma nämnaren dem emellan stavas Michael Nylander.

– Jag brukar skoja om att jag uppfostrade dem båda, säger Michael Nylander i VM-magasinet i Gomorron Sverige.

Efter Nicklas Bäckströms ankomst till Tre Kronors lag i söndags har han hittat kemin med William Nylander direkt. På två matcher tillsammans i samma kedja har Nylander gjort tre mål och en assist medan Bäckström stått för två mål och en assist.

En som njutit av att se duon glänsa är Michael Nylander, pappa till William. När Nicklas Bäckström gjorde sin rookiesäsong i NHL och Washington 2007/2008 spenderade han mycket tid hemma hos Michael, där en viss William Nylander då bara var elva år.

Ishockey-VM

– De har sagt att de känner att de har en bra kemi och spelar hockey på samma sätt. Jag brukar skoja om att jag uppfostrat dem båda två. Han (Nicklas) fick komma hem och vara barnvakt, säger Michael Nylander som är stolt över sin äldste son.

– Det är hur kul som helst. Det är otroligt att han nått den här nivån.

Bäckström och Nylander pratade efter söndagens match mot Danmark om att det var speciellt att spela med varandra.

– Det är speciellt att spela med sin idol, sa Nylander då till SVT Sport.

Hyllningarna kommer även från utlandet – speciellt för William.

– William kan blir bättre än sin pappa. Det är upp till honom, han är fortfarande väldigt ung och gör det väldigt bra, säger Jaromír Jágr, som spelade tillsammans med pappa Mikael i New York Rangers, till hockeysverige.se.

– Jag tror inte hans pappa spelade så bra i den åldern. Och hans far var en väldigt bra spelare, särskilt bra för mig. Vi hade så många bra år tillsammans, säger legendaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet